Članovi udruženja

Danas je Srpska rakije najznačajnije i najreprezentativnije udruženje registrovanih proizvođača rakije u Srbiji, koje okuplja gotovo sve važne i u javnosti prepoznatljive destilerije rakije. Članovi Asocijascije kolektivno su učlanjeni u Grupaciju proizvođača rakije pri Privrednoj komori Srbije, što ovoj esnasfskoj organizaciji daje dodatni značaj.

Stara Sokolova

Stara Sokolova

Stara Sokolova Rakija nastala je na viševekovnoj tradiciji porodice Bogdanović iz sela Kostojevići kod Bajine Bašte.

Rakija Vojvoda

Rakija Vojvoda

Na desetine hektara naših voćnjaka pod šljivama, kajsijama i dunjama nalaze se između Šapca i Valjeva, u opštini Koceljeva. Upravo tu, u selu Svileuva proizvodimo Rakiju Vojvoda.

Braća Tomašević

Braća Tomašević

Prirodna rakija, proizvedena na tradicionalan način, po receptu naših predaka. Od najkvalitetnijih plodova voća, kontrolisanim varenjem i dvostrukom destilacijom (prepekom) u bakarnim kazanima...

Rakija Paunić

Rakija Paunić

Destilerija Paunić ima dugu tradiciju u proizvodnji domaće rakije. Voće za proizvodnju rakije koristi sa sopstvenih voćnjaka i svi članovi domaćinstva su uključeni u proizvodnju.

Destilerija Zarić

Destilerija Zarić

Destilerija Zarić je uspela da sjedini svoje iskustvo i srpsku tradiciju sa savremenom tehnologijom i naučnim dostignućima. Rezultat toga je bogat sadržaj karte proizvoda Destilerije i još bogatijih ukusa, aroma i osećaja koje bude.

Destilerija Novićević

Destilerija Novićević

Destilerija Novićević je prepoznatljiva po jedinstvenoj rakiji od meda (MEDOVAČA). Medovača se proizvodi dvostrukom destilacijom fermentisanog (prevrelog) meda.

Destilerija Petrovic

Destilerija Petrovic

Od početka smo imali jasnu viziju: stvaranje brenda „A’storia“, koji će postati sinonim za najkvalitetnije voćne rakije proizvedene u zanatskom tipu proizvodnje.

Tok d.o.o.

Tok d.o.o.

Mnogo toga se promenilo u svetu tokom proteklih 40 godina. Mi, ovde u Destileriji Tok, sa ponosom možemo reći da su kod nas stvari ostale manje-više iste. Godine koje su iza nas, proveli smo usavršavajući rakije koje Vam danas nudimo.

Podrum Lukić

Podrum Lukić

Proizvod na koji su u podrumu naročito ponosni je šljivova prepečenica „Dekada“ – rakija stara 10 godina. Rakija od šljive proizvodi se u porodičnom gazdinstvu Lukić na tradicionalan način neprekidno više od jednog veka.