Srpska Rakija | Srbija | Ракије из три српске дестилерије добиле награде у Лондону

Ракије из три српске дестилерије добиле награде у Лондону

2020 Aug
Ракије из три српске дестилерије добиле награде у Лондону

Домаће ракије из три дестилерије, чланице Националне асоцијације произвођача ракије „Српска ракија”, добиле су признања на Међународном такмичењу за вина и алкохолна пића у Лондону.

Награде су освојиле ракије из дестилерија „Ток”, „Стара соколова” и „Огњена”, у конкуренцији више од 3.000 узорака јаких алкохолних пића из више од 90 земаља са свих континената, наведено је у саопштењу, преноси Бета.

Велики жири међународних стручњака доделио је дестилерији „Ток” две сребрне медаље за ракије од шљиве старе четири и пет година. „Стара соколова”, шљивова препеченица стара 12 година, такође је награђена сребрном, а седам година стара шљивовица истог произвођача „РБ глобал” из Ужица бронзаном медаљом.

Бронзана медаља припала је и ракији од јабуке старој осам година бренда „огњена”, коју производи предузеће „Браћа Томашевић” из Пријепоља. У току године више од 400 светских стручњака седам месеци оцењује квалитет у разним категоријама алкохолних пића, а награде које додељује овај конкурс представљају висока признања у индустрији алкохола, наведено је у саопштењу.