Član udruženja proizvođača rakije | Дестилерија Зарић

Дестилерија Зарић

Дестилерија Зарић

Улица Максима Марковића 42, 31260 Косјерић

031/781-245, 011/318-5299, 011/8409-604 www.destilerijazaric.com info@destilerijazaric.com

Дестилерија Зарић је настала на традицији и у простору некадашње чувене дестилерије ракије „Повлен“, чија је давна слава последње две деценије бледела до доласка породице Зарић. Упркос воћарској традицији косјерићког краја, различите околности су утицале на то да стари „Повлен“ изгуби свој сјај. Решени, пре свега, да у пуном капацитету искористимо потенцијал овог воћарског краја и традицију у справљању најквалитетније ракије, пуним капацитетом смо радили на модернизацији и обнављању постојећих погона за прераду и дестилацију воћа, а самим тим повећали и потребе за узгојем воћа у овом крају, као и капацитете производње. Велика финансијска улагања, посвећеност и жеља да се у савременом добу на најбољи начин споје врхунска технологија, савремена наука, искуство и стара српска традиција, омогућили су да постигнемо да стари „Повлен“ заблиста као нова Дестилерија Зарић, најсавременија дестилерија ракије у југоисточној Европи.

Ponuda rakija

 • Опсесија ракија од малине

  Опсесија ракија од малине

  Редестилована ракија од малине. Стопостотна сировина је домаћа сорта малине, без додатих икаквих појачивача укуса и мириса. Јачина алк. 40,0% вол.

 • Носталгија ракија од дуње

  Носталгија ракија од дуње

  Врхунска домаћа ракија од дуње, одлежала најмање три године у храстовом бурету. Провидно бледо-жуте боје, јачине алк. 40,0% вол.

 • Краљица шљивовица

  Краљица шљивовица

  Врхунска домаћа ракија од шљиве, одлежала најмање 5 година у храстовом бурету. Провидне златно-ћилибарске боје, јачине алк. 42,0% вол.

 • Медена – Медовача

  Медена – Медовача

  Филигрански одређен однос шљивовице, меда и прополиса, мутна, златно – жута боја. Јачина алк. 30,0% вол.

 • Нирвана ракија од крушке

  Нирвана ракија од крушке

  Врхунска домаћа ракија од крушке виљамовке. Боја кристално провидна. Јачина алк. 40,0% вол.